Έξι φαγητά που δεν πρέπει να ζεστάνεις ποτέ ξανά στο φούρνο μικροκυμάτων
Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ένα μικρό θαύμα και μπορεί να μας γλιτώσει από πολλές ώρες αναμονής- εντάξει όχι πολλές, αλλά όταν πεινάς οι ώρες μέχρι να ζεσταθεί το φαγητό, σου φαίνονται αμέτρητες.
Υπάρχουν όμως μερικά φαγητά που δεν πρέπει να βάλεις ποτέ στο φουρνάκι σου αλλά θα πρέπει να υπομείνεις το αργό και βασανιστικό ζέσταμα στο μάτι της κουζίνας.
1. Βραστά αυγά
Είτε είναι καθαρισμένα είτε όχι, τα βραστά αυγά μεταμορφώνονται σε μικρές βόμβες όταν τα βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί να σκάσουν! Όχι τίποτα άλλο, μετά θα έχεις και καθάρισμα!
2. Παιδικό γάλα
Όπως έχει παρατηρήσει ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ζεσταίνει σωστά το φαγητό που βάζεις μέσα, με αποτέλεσμα να έχεις σημεία πιο ζεστά- όταν λοιπόν ζεσταίνεις το παιδικό γάλα, είναι πολύ πιθανό να κάψεις το στόμα του μωρού. Επιπροσθέτως τα μικροκύματα δεν κάνουν καθόλου καλό στον οργανισμό του παιδιού για αυτό καλύτερα να το ζεσταίνεις σε μπεν μαρί, ακόμα και αν παίρνει περισσότερο χρόνο.
3. Επεξεργασμένο κρέας
Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν χημικά συστατικά και συντηρητικά, τα οποία παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους. Δυστυχώς όμως όταν ζεσταίνεις ξανά ένα κομμάτι επεξεργασμένου κρέατος συμβάλλεις στη δημιουργία προϊόντων οξείδωσης χοληστερόλης, που είναι επιζήμια για τις αρτηρίες σου και βοηθούν στην ανάπτυξη της στεφανιαίας νόσου.
4. Ρύζι
Το ξαναζεσταμένο ρύζι μπορεί να σου προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση σύμφωνα με το Food Standars Agency. Το ωμό ρύζι περιέχει κάποια βακτήρια που μπορούν να επιβιώσουν στα σπόρια του αν ζεσταθεί ξανά. Όταν βγάλεις το ρύζι από το φούρνο και το αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και εμετό.
5. Κοτόπουλο
Δεν πρέπει ποτέ- ΠΟΤΕ να μαγειρεύεις κοτόπουλο (ή οποιοδήποτε άλλο πουλερικό) στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί δεν γίνεται με σωστό τρόπο και μπορεί να κολλήσεις σαλμονέλα. Επίσης για να απελευθερωθεί σωστά η πρωτεΐνη που περιέχει και να την χωνέψεις σωστά χρειάζεται να γίνεται σωστή κατανομή της θερμοκρασίας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν το ζεσταίνεις στο μικροκυμάτων.
6. Πράσινα λαχανικά
Όσο και να θέλεις να φας αργότερα το βραστό/ ψητό σπανάκι που περίσσεψε από το μεσημέρι καλύτερα να το πετάξεις, παρά να το ζεστάνεις στο φούρνο μικροκυμάτων. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των νιτρικών στα φύλλα των πράσινων λαχανικών μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες εξαιτίας της μεγαλης θερμοκρασίας, συστατικό που είναι καρκινογενές.
Πηγή: ladylike.gr Πηγή: www.kamikaze.gr | Tο διαβάσαμε εδώ - See more at: http://www.newsone.gr/ugeia/1273393-exi-fagita-pou-den-prepi-na-zestanis-pote-xana-sto-fourno-mikrokimaton#sthash.8cu8NaW5.dpuf
Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Όποιος παραβιάζει με το «drone» του τον… εναέριο χώρο ενός γερακιού, πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί την επίθεση του αρπακτικού ημερόβι...
-
Με τη βοήθεια ειδικών στο χώρο της άσκησης, καταρρίπτουμε επτά κοινούς μύθους που έχουν να κάνουν με την άσκηση. Από ψεύτικα «θαύματα» που...
-
Τα τελευταία χρόνια τα τρόφιμα ολικής άλεσης έχουν μπει ιδιαίτερα δυναμικά στη ζωή μας και όχι άδικα. Αποτελούν βασικό κομμάτι μιας σωστής...
-
Η ετήσια έρευνα τους ευρωβαρόμετρου για την ποιότητα ζωής στην ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις για το 2015 ανέδειξε τις 19 πόλεις οι κάτοικοι τ...
-
Πηγαίνετε σε μια συναυλία. Στη γωνία του δρόμου πέφτετε πάνω σε μια ομάδα ατόμων που κοιτάζουν τον ουρανό. Χωρίς να σκεφτείτε, σηκώνετε...
-
Βλέποντας έναν αλιγάτορα κατά τη διάρκεια της μέρας ακούγεται λίγο τρομακτικό, πόσω μάλλον τη νύχτα, και μάλιστα πολλούς από αυτούς σε μ...
-
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ο πληθυσμός, συνολικά, στις χώρες της ΕΕ σημείωσε αύξηση κατά 9,5 εκ. άτομα σε σχέση με το 2010....
-
Δείτε πόσο υπομονετικά περιμένουν οι σκύλοι τα αφεντικά τους στο βίντεο που ακολουθεί, αλλά και πως αντιδρούν στο άκουσμα ότι έφτασ...
-
Είναι αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι καθημερινά και βέβαια αγνοούμε την προέλευσή τους, αλλά και ποιος ήταν εκείνος ο… καλός άνθρωπο...
-
Όλοι έχουμε φιλοδοξίες και θέλουμε να διαπρέπουμε σε κάθε πτυχή της ζωής μας, όμως μερικοί εθίζονται τόσο πολύ στις λεπτομέρειες που μπο...