Το πιο δροσερό καλοκαιρινό φρούτο στην πιο παγωμένη εκδοχή του.
Υλικά για 4 άτομα
- 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια)
- 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
- χυμός από ½ λάιμ κατά προτίμηση βιολογικό
- 1 κουτ. σούπας σιρόπι τριαντάφυλλο
Εκτέλεση
- 1. Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό και βράζετε για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός).
- 2. Προσθέτετε το χυμό λάιμ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
- 3. Βάζετε λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε καλά. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλο το καρπούζι.
- 4. Ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και το σιρόπι τριαντάφυλλο και ανακατεύετε πολύ καλά.
- 5. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζετε την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πιρούνι «ξύνετε» για να γίνει το μίγμα «ψιχουλιαστό».
- 6. Ξαναβάζετε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον.
- 7. Σερβίρετε σε μπολ ή χωνάκι με μια φέτα λάιμ και δυόσμο, ενώ αν θέλετε ραντίζετε με λίγο έξτρα σιρόπι τριαντάφυλλο.
https://www.newsbeast.gr