Γρήγορη και εύκολη στην ετοιμασία συνταγή για μια ντελικάτη γεύση κοτόπουλου!
Υλικά:
10 φτερούγες κοτόπουλο
10 φτερούγες κοτόπουλο
Χυλός:
1 αβγό
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. κορν φλάουερ
1-2 κουτ. γλυκού λάδι
Ανάμεικτα μυρωδικά
1 αβγό
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. κορν φλάουερ
1-2 κουτ. γλυκού λάδι
Ανάμεικτα μυρωδικά
Σάλτσα:
4 κουτ. cramberry σος
1 κουτ. άσπρο ξύδι
1 κουτ. μέλι αραιό
1 κουτ. σόγιας σος
¼ κουτ. γλυκού ανάμεικτα μυρωδικά
4 κουτ. cramberry σος
1 κουτ. άσπρο ξύδι
1 κουτ. μέλι αραιό
1 κουτ. σόγιας σος
¼ κουτ. γλυκού ανάμεικτα μυρωδικά
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φτερούγες, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε το χυλό: βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με 1 κουτ. νερό σε μικρό μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Ζεσταίνουμε καλά αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα. Βουτάμε μία μία τις φτερούγες στο χυλό και τις ρίχνουμε στο λάδι. Τηγανίζουμε για 7 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τις διατηρούμε ζεστές.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με το αλατοπίπερο σε τηγανάκι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και βουτάμε μέσα μία μία τις φτερούγες. Τις βγάζουμε αμέσως και σερβίρουμε!
https://dailyreader.gr/852/flavor/traganes-kinezikes-fteroyges-kotopoyloy.html